Personeel werven? Zo doe je dat


Personeel werven

De werkloosheid daalt, naar cijfers van het CBS was in het eerste kwartaal van 2019 nog maar 316 duizend mensen werkloos, 3,4%. Dat lijkt allemaal heel erg positief maar brengt wel een probleem met zich mee. Namelijk de krappe arbeidsmarkt. Het aantal vacatures per werkzoekende stijgt gestaag en voor werkgevers is het steeds lastiger om geschikt personeel te werven.

Veel werkgevers hebben vandaag de dag het lastig met vinden van geschikt personeel. Vandaar dat we je voorzien van een aantal handige manieren waarop jij geschikt personeel kunt vinden voor je vacatures.

Start je een bedrijf en ben je naast het werven van personeel in ook geïnteresseerd in andere zaken omtrent het starten van een eigen bedrijf.

Manieren waarop jij gemakkelijk personeel kunt werven

Maak gebruik van je netwerk

Als de eerste werknemer volgens de cijfer al bij 46% van de gevallen uit het eigen netwerk afkomstig is, waarom zet je dat netwerk dan niet in bij andere vacatures? Elke ondernemer heeft na een aantal jaar al een aanzienlijk netwerk opgebouwd waar hij gebruik van kan maken, gebruik dit netwerk!

Je netwerk zal je een kandidaat aanleveren waarvan je kunt vertrouwen dat deze bij de functie past. En bovendien bespaart het je een hoop wervingskosten.

Sociale media

Sociale media

De sociale media zijn tegenwoordig gigantisch en je kunt er een enorm bereik mee creëren. Maak hiervan gebruik en plaats je vacature op sociale media zoals Facebook, Linkedin, Twitter, Youtube en Instagram. Zo bereik je makkelijk je doelgroep en komt je vacature makkelijk bij veel mensen langs in de dagelijkse feed.

Personeel werven via een uitzendbureau

Volgens het CBS werken al 750.000 Nederlanders via een uitzendbureau, en dat aantal groeit. Werkzoekenden komen dus steeds vaker bij een uitzendbureau terecht. De kans is dan ook groot dat bij dat groeiende aantal een werkzoekende zit die op jouw openstaande functie zal passen. Benader dus een uitzendbureau en grote kans is dat je op korte termijn een gevulde functie hebt.

Als je dacht dat uitzendbureaus er zijn voor simpel korte termijnwerk dan heb je het mis. Tegenwoordig kun je hier prima personeel vinden dat goed opgeleid is en voor een langere tijd mee kan draaien in jouw bedrijf.

Vul je vacature op met al bestaan personeel

Geef je personeel een kans om door te groeien. Dit geeft een signaal af, je werknemers kunnen groeien binnen het bedrijf. Dit is voor werknemers een aantrekkelijk gegeven en is dus positief voor jouw bedrijf en de motivatie van je personeel.

Bijkomend is dat het werven van personeel geld en tijd kost, dit terwijl er misschien al een geschikt persoon op een lagere functie binnen het bedrijf zit. Geef het talentvolle personeel in je bedrijf dus de kans om door te groeien.

Trek talent aan

Je wilt natuurlijk graag dat iemand je functie vervult die over enig talent beschikt. Maar hoe trek je aan talentvolle sollicitanten aan?

Dat kun je handig doen door potentiële werknemers uit te nodigen een open sollicitatie te sturen, bijvoorbeeld op je advertentie op vacaturepagina. Iedereen die een open sollicitatie verstuurt laat direct zien dat hij of zij gemotiveerd is en initiatief durft te tonen.

Leg je vacature neer bij opleidingsinstituten

Neem contact op met opleidingsinstituten en scholen waar studenten bijna of net zijn afgestudeerd. Op deze manier bereik je een groep waarvan je weet dat hij op zoek zal zijn naar werk. Bovendien weet je wat je je kunt verwachten aangezien je hun onderwijsniveau en opleiding weet.

Previous 4 tips bij de aanschaf van een bedrijfsauto
Next Waar worden medewerkers gelukkig van?