Beste tijd om te posten op Facebook in 2020


Beste tijd om te posten op facebook in 2020

Wat is de beste tijd voor Facebook post, dat is erg belangrijk om te weten voor de nieuwe- of actieve adverteerders op Facebook. Diverse factoren hebben dan ook invloed op hoe effectief een post in 2020 op Facebook zal zijn. Factoren die het meeste invloed hebben op de beste tijd Facebook post zijn: de dag, het tijdstip en om wat voor soort bericht het gaat.

Beste tijd Facebook post

Het verschilt per bedrijf wat de beste tijd is om op Facebook te posten. Wanneer je doelgroep scholieren of studenten is, kan een advertentie in een pauze mogelijk meer opleveren dan wanneer het vroeg in de ochtend geplaatst wordt. Echter zijn er wel een aantal richtlijnen of tips waar je als bedrijf goed aan kunt houden. Benieuwd naar wat de mogelijkheden zijn van adverteren op Facebook? Bekijk dan de mogelijkheden.

Onderzoek over posten op Facebook

Wij hebben gekeken naar verschillende onderzoeken en studies om erachter te komen wat de beste tijd om te posten op Facebook in 2020 is. Deze studies en onderzoeken leverde diverse bevindingen. Uit een onderzoek van BuzzSumo komt als resultaat dat het posten op Facebook het meest oplevert wanneer er op niet drukke tijdstippen iets gepost wordt. Wanneer je namelijk op een tijdstip post waar andere bedrijven niet op Facebook iets plaatsen, dan zullen potentiële klanten eerder je bericht zien. Dit is natuurlijk op basis van de mate van concurrentie. Echter zullen er natuurlijk op deze tijdstippen ook minder mensen zijn die je Facebook post zien. Afhankelijk van de doelgroep moet hier dus rekening mee gehouden worden.

Volgens een onderzoek van Hubspot is het de beste tijd om op Facebook te posten op zaterdag en/of zondag. Volgens deze organisatie is de kans dat mensen je bericht delen het grootst om 13:00. Het tijdstip voor een Facebook post waar de kans het grootst is om de meeste kliks te ontvangen is om 15:00 volgens Hubspot. Volgens TrackMaven is dit echter niet het geval, zij hebben ondervonden dat de beste tijd om iets op Facebook te posten op donderdagavond om 20:00 is.

Afhankelijk van je doelgroep

Over het algemeen kan er gebruik gemaakt worden van deze tips voor beste tijd Facebook post. Let echter wel op dat de tijd van posten op Facebook ook afhankelijk is van de doelgroep die je voor ogen hebt. Probeer daarom dus verschillende tijden uit en kijk welke tijd om te posten op Facebook het meest geschikt is voor je bedrijf.

Hulp nodig bij het posten op Facebook in 2020?

Het maken en samenstellen van een doelgroep op Facebook is ook in 2020 geen gemakkelijke zaak. Daarom geeft Facebook je de mogelijkheid om hulp te krijgen bij het samenstellen van de doelgroep. Door middel van een Facebook Pixel kan jij erachter komen wat voor mensen er op je website zijn gekomen. Dit zal niet specifiek per persoon zijn, maar op basis van de kenmerken van degene die op de website komt. Nadat de Facebook Pixel geïnstalleerd is zal deze vanaf dat moment gaan meten wie er op de site komt. De volgende stap is om deze gegevens te gaan gebruiken om een Facebook post nog meer succesvol te maken. De beste tijd om te posten op Facebook kan dan ook per doelgroep worden opgeschreven. Dit zal dan op basis van de gekregen resultaten zijn.

Previous Hoe bedenk je een bedrijfsnaam?
Next Instagram voor bedrijven