De top 10 rijkste ondernemers in 2019 & Hoe werden ze rijk?


Top 10 rijkste ondernemers

Succesvolle ondernemers kenmerken zichzelf door het nemen van risico’s en het hebben van werkelijk geniale ideeën die leiden tot ongekend succes. Ze zijn in staat om alles op het spel te zetten en er keer op keer een succes van te maken. De top 10 rijkste ondernemers zijn stuk voor stuk een voorbeeld voor elke ondernemer.

Deze succesvolle ondernemers bezitten stuk voor stuk de volgende benodigde eigenschappen, deze liggen aan de basis van hun succes:

  • Strategisch begaafd
  • Management vaardigheden
  • Alles bij elkaar houden als het even minder gaat
  • Doorzettingsvermogen

Het ondernemerschap is geen makkelijk vak en niet weggelegd voor je als de druk niet aan kunt. Toch kan je als ondernemer de op een goede manier veranderen en beïnvloeden. Zo zouden sociale media, zoekmachines, digitale portemonnees bijvoorbeeld nooit bestaan hebben zonder risico nemende ondernemers. Ze hadden allemaal een briljant idee en ginger er vol voor en stopten niet voordat ze hun doel bereikt hadden.

Vandaar dat we je de lijst geven van de 10 rijkste ondernemers in 2019:

Top 10 rijkste ondernemers 2019

1. Jeff Bezos

Jeff Bezos

Jeff Bezos, oprichter én CEO van de e-commerce gigant Amazon. Hij heeft momenteel een vermogen van $164,9 miljard, omgerekend is dat bijna 147 miljard euro! En zijn verhaal is bijzonder, Bezos is namelijk een selfmade miljardair. In 1994 begon hij met een online boekenwinkel. Deze groeide snel en tegenwoordig is Amazon enorm breed en heeft het zijn vingers in de pap bij Junglee, Alexa, Audible etc. Hij staat dan ook ruim aan kop en is de meest vermogende man van de wereld.

2. Bill Gates

Bill Gates

Bill Gates is de oprichter van het grootste PC software bedrijf ter wereld, Microsoft corporation. Zijn vermogen wordt geschat op $103.8 miljard, 92.5 miljard euro dus! Hij heeft de computer industrie gerevolutioneerd met “Windows” en startte daarmee in 1975. Microsoft is tegenwoordig veel meer, het bedrijf bezig ook onder andere Skype, LinkedIn en Microsoft Mobile (voorheen Nokia). Daarnaast is Gates ’s werelds bekendste Filantroop, hij gaf al tientallen miljarden weg aan goede doelen.

3. Bernard Arnault

Bernard Arnault

De CEO en voorzitter van het grootste modeconglomeraat van de wereld, LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy). Dit bedrijf heeft meer dan 70 merken in zijn bezit. Zijn vermogen is de laatste tijd weer enorm gestegen, op dit moment is zijn vermogen zo’n $103 miljard, 91 miljard euro. Hiermee is hij de rijkste van Europa!

4. Warren Buffet

Warren Buffet met Barrack Obama

Warren Buffet (links op de afbeelding) is een van de meest succesvolle ondernemers van onze tijd. Zijn vermogen wordt geschat op $84,3 miljard wat omgerekend neerkomt op 75,1 miljard euro. Hij heeft zijn geld verdient met het bedrijf waar hij eigenaar van is, Berkshire Hathaway. Dit bedrijf is eigenaar van meer dan 60 andere bedrijven, waaronder grote spelers als Geico en Duracell. Ook hij is, net als Bill Gates, een gulle gever aan goede doelen, ze mogen namelijk rekenen op 99% van zijn vermogen na zijn dood.

5. Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg

Wereldberoemd vanwege Facebook, hiervan is hij CEO en medeoprichter. Het bedrijf is, sinds zijn oprichting in 2004, enorm gegroeid en uitgebreid naar verschillende sectoren. Recentelijk kocht het andere social netwerk kanalen zoals Whatsapp en Instagram. Met een vermogen van $75,5 miljard, 67 miljard euro, is hij de jongste ondernemer in deze top 10. Hij heeft 99% van zijn vermogen beloofd te doneren.

6. Larry Ellison

Larry Ellison

Larry Ortega is medeoprichter van het softwaregigant Oracle. Met een vermogen van 72 miljard dollar, 64 miljard euro.

7. Amancio Ortega

Amancio Ortega

Amancio Ortega, medeoprichter van Inditex. Dat zegt je misschien niet zoveel maar dat is het bedrijf dat onder andere het populaire modebedrijf Zara runt. Zijn vermogen wordt geschat op 69,5 miljard dollar, zo’n 62 miljard euro.

8. Carlos Slim Helu

Carlos Slim Helu

Carlos Slim Helu is een Mexicaans zakenman met Libanese achtergrond. Hij is eigenaar van het grootste telecommunicatie bedrijf van Mexico, América Móvil. Daarnaast is hij ook nog bezig met andere sectoren zoals engineering, consumptiegoederen, mijnbouw, onroerend goed en media. Met een vermogen van $60.9 miljard, 54,2 miljard euro, neemt hij plek 8 in van de meest vermogende ondernemers ter wereld. Hij heeft deze lijst van 2010 tot 2013 zelfs aangevoerd.

9. Micheal Bloomberg

Michael Bloomberg

De media gigant Bloomberg, hier hebben we in Nederland misschien maar weinig van gehoord, maar het is een immens bedrijf waarvan Michael Bloomberg de medeoprichter en CEO van is. Het bedrijf is enorm divers en is ook bezig met de financiële en software markt. Hij heeft een eigen vermogen van 54,7 miljard dollar, 48,7 miljard euro, en heeft toegezegd de helft daarvan te doneren aan goede doelen.

10. Larry Page

Larry Page

Nieuwkomer in de top 10, Larry Page. Medeoprichter en CEO van Alphabet Inc., het bedrijf waar Google onder valt. Naast dat Google de grootste online zoekmachine is beschikt het over tal van digitale services zoals YouTube, Google Maps, Cloud, Gmail etc. Daarnaast zet Alphabet Inc. ook in op de gezondheidszorg en de smartphonemartk. Zijn eigen vermogen is op het moment ‘maar’ 52,7 miljard dollar, 46.9 miljard euro en daarmee pakt hij plek 10 in de top 10 rijkste ondernemers.

De rijkste ondernemers zijn dus allemaal oprichter van een eigen bedrijf, wil jij ook succesvol worden en een eigen bedrijf beginnen, lees deze 5 tips voor het beginnen van een eigen bedrijf.

Previous Hoe maak je een ondernemingsplan
Next Hoe kies je een goed online marketingbureau?