Beste tijd om te posten op Instagram 2020


Beste tijd om te posten op instagram 2020

Na ons artikel over de beste tijd om te posten op Facebook in 2020 zijn we nog dieper in de wereld van Instagram gedoken. Hierbij zijn we opzoek gegaan naar het beste tijdstip voor Instagram post. Wil jij met je bedrijf meer interacties per dag verkrijgen? Mogelijk kan dit artikel je hierbij helpen! Benieuwd naar wat de beste tijd om te posten op Instagram in 2020 is? Wacht dan niet langer en lees de rest van het artikel.

Wat is de beste tijd om te posten op Instagram?

Voordat je al onze adviezen klakkeloos gaat overnemen willen wij je hier ook wel voor waarschuwen. Het is namelijk niet zo dat voor ieder bedrijf op Instagram dezelfde tijden zorgen voor de meeste betrokkenheid bij een post. Iedere doelgroep reageert net iets anders, waardoor er niet voor elk bedrijf één lijn getrokken kan worden. De gegevens die wij hiervoor hebben gebruikt zijn echter wel goed te gebruiken als richtlijn. De volgende stap voor jou als ondernemer is dit uittesten voor je bedrijf om te kijken of dit ook voor jouw bedrijf het meest effectief is. Bekijk in ons overzicht naar de beste tijd om te posten op Instagram in 2020.

Zoals in de afbeelding te zien is de dag waar de meeste interacties plaatsvinden op Instagram op een woensdag. Dit gevolgd door donderdag, vrijdag en dinsdag. In het weekend of op maandag is het aantal reacties procentueel gezien een stuk minder en dus niet aan te raden. Naast de meeste interacties per dag, is er ook een verschil van het aantal interacties per tijdstip. Volgens onderzoek is het uur welke de meeste betrokkenheid trekt, om 20:00. Het blijkt namelijk ook dat Nederlanders en Belgen interactiever zijn in de avonduren. Betekent dit ook dat je om 20:00 een bericht op Instagram moet posten? Nee, dit is niet het geval.

Hoe laat moet ik op Instagram posten?

De vraag die dan waarschijnlijk in je op komt is wat is de beste tijd om te posten Instagram. Daar gaan wij een antwoord op geven op basis van een onderzoek uitgevoerd door Coosto. Hierbij is er gekeken wat het moment van posten op Instagram uitmaakt voor de interacties die hieruit volgen.

In deze grafiek is af te lezen dat berichten die om 10:00 ’s ochtends en om 10 uur ’s avonds gepost worden in de komende uren de meeste interacties opleveren. Dit zijn dus niet de uren waar de meeste interacties plaatsvinden, maar wel welke de meeste oplevert. Dit is dus de beste tijd om te posten op Instagram in 2020. Zoals al eerder vermeldt, geldt dit niet voor ieder bedrijf en kan afhankelijk van je doelgroep de beste Instagram tijd variëren.

Belangrijk voor het posten op Instagram in 2020 is dus dat je eerst je doelgroep duidelijk hebt. Vervolgens kan je experimenteren met het plaatsen van berichten op Instagram. Aan te raden is om deze richtlijnen in het begin aan te houden en deze mogelijk aan te passen in de toekomst wanneer de gewenste resultaten niet worden behaald.

Previous Instagram voor bedrijven
Next Instagram web direct messages komt in 2020