4 tips bij de aanschaf van een bedrijfsauto


aanschaf bedrijfsauto

De aanschaf van een bedrijfsauto moet een goede investering zijn. Het aanbod en de mogelijkheden zijn gigantisch en het is lastig om door de bomen het bos nog te zien. Om het overzicht bij de aanschaf van een bedrijfsauto te behouden geven we je 4 handige tips voor de aanschaf van een bedrijfsauto.

Kies de auto die bij jouw onderneming past

Dat een bankier in een gloednieuwe Mercedes aan komt zetten vinden we allemaal niet zo apart. Maar wanneer een zzp’er, waarvan menigeen toch wel in kan schatten dat hij het iets minder breed heeft dan een bankier, aan komt met een gloednieuwe dure auto gaan de wenkbrauwen toch omhoog.

Als ondernemer wordt je ook beoordeeld op presentatie, dus ook de auto wordt bekeken. Kies dus de auto die bij jouw onderneming en situatie past.

Maak reclame met de bedrijfsauto

Vergeet het niet, reclame maken met een auto is heel simpel en hoeft niet eens prijzig te zijn. Rijd je vaak of woon je in het centrum? Dan wordt je auto vaak gezien. Het kan dan heel handig zijn om reclame op de auto te plaatsen, dit hoeft niet eens duur te zijn. Je auto ‘wrappen’ kost veel minder dan hem helemaal laten spuiten en ziet er net zo goed uit.

Privé of op de zaak?

Fiscale regels rondom zakelijk rijden veranderen regelmatig en veel ondernemers zitten dan ook logischerwijs met de vraag wat voordeliger is. De auto op de zaak zetten, hem privé rijden?

Bijvoorbeeld, als je minder dan 500 kilometer per jaar rijdt voor privé doeleinden heb je geen keuze, dan ziet de belastingdienst de auto als een zakelijke auto. 500 kilometer heb je zo elkaar gereden.

En ga je bijvoorbeeld zakelijk leasen of kopen? Leasen biedt zekerheid en houdt ruimte vrij voor uitgaven maar is in totaal wel duurder dan kopen. En bij kopen moet je in 1 keer veel geld ophoesten. Dit zijn maar een paar van de regels waar je rekening mee moet houden.

Meer weten over het privégebruik auto van de zaak »

Maak dus een weloverwogen keuze

Het is handig om hier tijd en moeite in te steken om dit uit te zoeken. Het betaalt zich namelijk dubbel en dwars terug als je een bedrijfsauto aangeschaft hebt en dit zo gedaan hebt dat het zo voordelig mogelijk is.

Tweedehands bedrijfsauto

Veel ondernemers die een eigen bedrijf beginnen hebben het niet enorm breed maar willen wel een mooie bedrijfsauto aanschaffen. Overweeg het eens om naar een tweedehands auto te kijken. Ze zijn namelijk vele malen goedkoper dan een nieuw model en zijn nog hartstikke goed te gebruiken als bedrijfsauto. Het kan je een hoop schelen.

Previous Inschrijven bij KvK: waar moet ik op letten?
Next Personeel werven? Zo doe je dat