Afmetingen Facebook in 2020


Facebook post afmetingen

Benieuwd naar welke afmetingen jij op Facebook moet gaan gebruiken? Op zoek naar de Facebook afmetingen in 2020 om je afbeeldingen op z’n mooist te laten uitkomen? In dit artikel geven wij je de beste formaten/afmetingen voor je social media kanaal. Begin met het optimaliseren van jouw social media kanaal, met dit handige overzicht van beste afmetingen op Facebook.

Facebook afmetingen

Naast ons artikel over de beste tijd om te posten op Facebook in 2020 hebben we nu de afmetingen voor Facebook voor je uitgezocht. Dit is belangrijk voor persoonlijk gebruik, maar nog meer voor bedrijven die zich bezighouden met Facebook. Waarom is het zo belangrijk? Als bedrijf wil je natuurlijk een zo hoog mogelijke kwaliteit uitstralen. Consumenten nemen namelijk eerder iets bij je af wanneer je kwaliteitsfoto’s gebruikt op Facebook. Gebruik dus geen afbeeldingen, welke een stuk groter of kleiner zijn dan de aan te raden groottes die Facebook hanteert. Dit zal er namelijk voor zorgen dat een afbeelding zal worden uitgerekt of een andere focus van het beeld zal aannemen.

Welke formaten voor Facebook afbeeldingen

Wat jullie natuurlijk echt willen weten is welke afmetingen nou gebruikt moeten worden. Als eerste gaan we de formaat profielfoto Facebook bespreken voor zowel desktop als op mobiel.

Profielfoto afmetingen Facebook

Je Facebook profielfoto afmetingen moeten minimaal 180 x 180 px zijn. Echter de formaat profielfoto die Facebook in werkelijkheid op de pagina zal weergeven is 170 bij 170. De miniatuurafbeelding, ook wel thumbnail die Facebook zal laten zien op de verschillende pagina’s van Facebook, zal 32 x 32 pixels zijn. Op smartphones zal er wederom een andere grootte voor je profielfoto worden laten zien. Op mobiel voor Facebook profielfoto’s is de grootte 128 x 128 px. Natuurlijk zijn er naast de afmetingen voor je Facebook profielfoto nog een stuk meer afmetingen die je moet weten om je profiel af te maken. Bijvoorbeeld de Facebook omslagfoto formaat. Deze zal op de computer verschijnen in de afmetingen 820 x 312 px en op mobiel als 640 x 360 px. De minimale afmetingen voor deze omslagfoto is 400 x 150 pixels.

Afmetingen posts op Facebook

Naast de afmetingen voor de basis van je profiel, zijn er ook diverse formaten voor posts op Facebook. Zo zijn de lengte en breedte voor foto’s en video’s op Facebook gewenst te uploaden met 1200 x 630 px. Voor de uitgelichte afbeeldingen is het aan te raden om afbeeldingen met de afmetingen 1200 bij 717 pixels te gebruiken. Het zal echter niet in deze grootte op je pagina komen, deze zal namelijk 843 x 504 px zijn. Daarnaast heb je nog een aantal verschillende soorten post.

Formaten voor Facebook adverteren in 2020

Voor het adverteren op Facebook zijn er ook in 2020 de meest geschikte formaten voor afbeeldingen in een Facebook advertentie. De afbeelding formaat Facebook voor een foto carrousel is 1080 x 1080 px, voor de liggende foto is dit 1200 bij 628 pixels. Voor video’s zijn de beste afmetingen 1200 bij 675. Voor de mooiste en beste resultaten kan je deze afmetingen gaan gebruiken voor je Facebook advertenties.

Previous Het nieuwe btw-nummer
Next Welke gevolgen heeft het coronavirus voor bedrijven?