Gezonde levensstijl voor ondernemers, 5 tips


5 tips voor een gezonde levensstijl

Een succesvol bedrijf opbouwen kost enorm veel tijd en doorzettingsvermogen. Je moet het aankunnen harder te werken dan je concurrentie en jezelf tot je limiet pushen. Deze levensstijl levert je bedrijf wat op maar draagt een gevaar met zich mee: jouw gezondheid. Een gezonde levensstijl is essentieel je welzijn.

De routine van een ondernemer, die lange dagen maakt, weinig beweegt en te weinig ontspant, is slecht voor de gezondheid. We geven je 5 tips, hiermee kun jij ervoor zorgen dat jouw gezondheid op peil blijft.

Let op wat je eet

De stap maken naar een gezonde levensstijl begint met gezond eten. Om ervoor te zorgen dat je de goede stoffen binnenkrijgt moet je letten op wat je allemaal eet op een dag. Met de volgende stappen zorg jij ervoor dat je gezond eet en drinkt. Dit begint al met de meest kleine dingen.

  • Wissel frisdrank in voor water. In frisdrank, limonade, energy drink etc. zitten enorm veel suiker en calorieën. Als je stopt met het drinken van frisdrank en andere zoete dranken scheelt dat al enorm. Bovendien is water lekker en hartstikke gezond voor je, het bevat geen calorieën en alleen maar gezonde mineralen. Water geeft je energie, zorgt ervoor dat je lichaam goed werkt en heeft een reinigende werking!
  • Maak een goede maaltijd. Ga bij de lunch niet uit eten of bestellen maar neem in plaats daarvan een goede voedingsrijke maaltijd mee. Je krijgt zo goede stoffen binnen en niet overbodige dikmakers, zoals er in burgers en frietjes zitten. Haal bijvoorbeeld superfoods in huis!

Sport regelmatig

Regelmatig sporten houdt je hoofd fris en scherp en je wordt er gelukkig van. Sporten voor het werk zorgt ervoor dat je klaar bent voor alles wat er de komende dag op je af komt. Sporten brengt veel voordelen met zich mee zoals een betere conditie, lagere kans op ziektes, lagere bloeddruk, vermindering van je gewicht en een gezondere verhouding cholesterol.

Neem tijd om tot rust te komen

Alle stress en drukte is niet goed voor je lijf. Neem daarom elke dag wat tijd voor jezelf en kom tot rust en unplug van je werk. Als je geen tijd neemt om te relaxen loop je het risico om een burnout op te lopen.

Veel ondernemers denken dat ze enorm veel moeten werken om succesvol te worden, hoewel dit waar is is het nog veel belangrijker dat je de tijd neemt om tot rust te komen en weer op te laden. Wees ook niet bang om eens op vakantie te gaan, je zult merken dat dit meer oplevert dan het kost!

Kies bijvoorbeeld een hobby die je wekelijks kunt doen. Hiermee koppel je jezelf echt los van het werk en kom je tot rust. Daarna kun je weer goed opgeladen aan het werk!

Een goede nachtrust doet wonderen

Slapen, iets wat de meeste ondernemers veel te weinig doen. Hoewel veel nog wel willen denken aan gezond eten en drinken vergeten ze hoe belangrijk een goede nachtrust is. De gemiddelde volwassene heeft 7.5 uur slaap nodig per dag, zorg dan ook dat je deze zo vaak als het maar kan haalt en voorkom slaapproblemen.

Goed slapen levert je heel erg veel op, de volgende voordelen ga je ervaren wanneer je goed slaapt:

  • Je bent scherper en alerter overdag.
  • Een goede nacht geeft je energie.
  • Je staat vrolijker en positiever in het leven.
  • Goed slapen zorgt er voor dat je er beter en energieker uit ziet.
  • Je bent minder vaak ziek.

manage stress

Één ding is zeker, ondernemers ervaren stress. Om te voorkomen dat dit problemen veroorzaakt moet je stress in goede banen leiden. Stress heeft een slechte invloed op je bedrijf maar ook je privéleven. Leer dus om te gaan met stress.

Vind je routine en houd je eraan

Als je een goede balans hebt gevonden is het goed als je die handhaaft. Zorg ervoor dat je elke week de rust en slaap pakt die jij nodig hebt. Doe je dit dan zorg je voor een gezonde levensstijl die je de komende jaren naar boven zal stuwen.

Previous Hoe maak ik een concurrentieanalyse?
Next Hoe kan ik zakelijk een auto leasen als ondernemer?