Hoe jij net zo succesvol wordt als Elon Musk


Succesvol Elon Musk

Het is het voorbeeld en bron van inspiratie voor menig ondernemer, Elon Musk. Oprichter van meerdere succesvolle en wereldwijd bekende bedrijven zoals Tesla, SpaceX, Paypal en meer. Elon Musk werkt op zijn geheel eigen manier met eigen idealen, deze hebben er mede voor gezorgd dat hij zo ongelooflijk succesvol is geworden. Ook net zo succesvol worden als Elon Musk. Door de volgende regels na te leven kun jij het misschien ook.

Werk veel … heel veel

Je zal vast wel eens gehoord hebben dat Elon Musk ook wel bekend staat als ‘workaholic’, maar weet je precies hoeveel Musk werkt? Nee? Het is een urenaantal per week waar je van zal schrikken.

Volgens Musk werk je namelijk pas genoeg als je 80 uur per week werkt (!) en toch houdt hij er een gezonde levensstijl op na. Dit urenaantal komt neer op meer dan 10 uur per dag, van maandag tot en met vrijdag 9 tot 5 werken is dus veel te weinig. Zelf zegt hij zo’n 85 uur per week in zijn werk te stoppen. Dat komt neer op een dikke 12 uur per dag.

Maar heeft dat ook echt zin om zo veel te werken? Musk is ervan overtuigd dat de wereld niet zal veranderen als je 40 uur per week werkt. Daarbij komend is wel dat Musk zijn werk nog altijd heel erg leuk vindt en dat is heel erg belangrijk. Als je werk niet leuk vindt zal je nooit zoveel kunnen werken.

Durf risico’s te nemen

SpaceX Elon Musk

Als er een ding is dat Musk gedurende zijn ondernemersloopbaan altijd gedaan is, dan is dat het nemen van risico’s. Wees nooit bang om nieuwe dingen te proberen maar omarm kansen en begin een nieuw avontuur.

Dus wil je net zo succesvol worden in ondernemen als Elon Musk, deins dan niet terug voor mogelijkheden maar ga er met de volle 100% voor.

Neem risico’s als je jong bent

Volgens Musk kun je het beste risico’s nemen als je jong bent. Je zal hier later geen spijt van hebben, niet geschoten is immers altijd mis. Als je ouder bent hebben risicovolle ondernemingen meer impact op je leven, je hebt een gezin en misschien al kinderen. Dat moet je onderhouden en die wil je een bepaalde standaard bieden. Als een project mislukt heeft dat een grotere impact dan wanneer je nog aan niemand je verantwoording hoeft af te leggen. Dus, neem risico’s als je jong bent.

Gooi geen geld weg aan Advertenties

Starman Tesla Motors en SpaceX

Musk is er altijd enorm trots op, zijn producten. Hij is er helemaal van overtuigd dat zijn producten de allerbeste zijn en dat brengt hij naar buiten. Hij vindt dan ook dat je niet onnodig geld moet steken in advertenties, goede producten maken namelijk reclame voor zichzelf.

Denk maar eens na, je koopt een telefoon en bent verbaasd over wat hij allemaal kan en hoe goed hij is. Dan zal je dit vast wel een keertje delen met wat vrienden of familie. Zo ook denkt Musk. De producten die zijn bedrijven maken, zijn volgens hem zo goed dat consumenten genoeg mond-tot-mond reclame maken.

Een leuk voorbeeld, Starman. Op de foto hierboven zie je Tesla roadster die door 2 bedrijven van Musk, SpaceX en Tesla Motors in een baan om de aarde is geschoten en daarna het heelal in. Het is enorm goede reclame, de hele wereld had het maar over 1 ding en miljoenen mensen keken naar de livestream waarin je de auto met de pop door de ruimte zag zweven. Zo maakte hij met zijn producten een fantastische reclame die de hele wereld nooit meer zal vergeten!

Denk in oplossingen

Denk in oplossingen

Je staat weer eens in de file, vervelend natuurlijk, maar ga daar niet over zeuren. In plaats daarvan vraag jezelf af hoe je het probleem kunt oplossen. Dat is precies wat Musk doet, komt hij een probleem tegen dan zal hij niet gaan zeuren maar juist op zoek gaan naar de oplossing voor het probleem. Dit is de manier om te innoveren en voor te lopen op de concurrentie, problemen aanpakken en oplossen leidt tot succes!

Werk voor succes maar wees voorbereid op mislukking

Of een project gaat slagen weet je van tevoren (bijna) nooit zeker. Ook Musk wist niet of Tesla Motors een succes zou worden. Maar hij legt uit, ‘Als iets belangrijk genoeg is moet je ervoor gaan ook al is de waarschijnlijke uitkomst mislukking’. Als je ergens om geeft moet je dus alles op alles zetten om het waar te maken ook al is de kans groot dat het je niet zal lukken. Maar tegelijkertijd, wees voorbereid op mislukking. Het is een stuk makkelijker terug te komen na een mislukt project als je er wel op voorbereid was.

Wees geen volger, maar creëer je eigen trends

Beeld je even een potje Tetris in, je probeert alle stukjes netjes in elkaar te passen. En als je een hele rij netjes in elkaar gepast hebt verdwijnt die rij. Zo werkt het ook in het echte leven, wil jij overal tussen passen, dan val je niet meer op en “verdwijn je”.

Hetzelfde geld voor een ondernemer. Om succesvol te zijn zal je moeten opvallen. Ga dus niet zomaar mee met de concurrentie maar kijk juist naar hoe jij het verschil kunt maken en op een positieve manier op kunt vallen.

Leren stopt nooit

Leren stopt nooit

School komt tot een einde, maar leren en vooral zelfstudie eindigen nooit. “You don’t know what you don’t know. You realize there are all these things out there.” Zei Musk, die als kind de hele Encyclopedie Brittanica las. Volgens Musk is het verbreden van je horizon meer dan social media en artikelen. Alleen als je je echt verdiept in onderwerpen en boeken komen nieuwe ideeën en denkwijzen naar boven die je ooit zullen helpen.

Previous Belangrijke verzekeringen voor startende ondernemers
Next Tips om je concurrentie voor te zijn